Blog

Cel mai bun copiator nou: top 3 in 2022

Cel mai bun copiator profesional nou: top 3 in 2022

Identificarea echipamentului care sa reprezinte solutia eficienta de tiparire, copiere si scanare si care sa ajute la productivitatea afacerii tale este esentiala. In ultimii ani, pe piata copiatoarelor multifunctionale noi, sunt din ce in ce mai cautate echipamentele cu tehnologie laser, care asigura, in plus fata de viteza de lucru mare, o inalta rezolutie de copiere, printare si scanare.

Iată câteva sfaturi despre cum să alegi din multimea de oferte copiatorul multifunctional care sa se potriveasca cel mai bine afacerii tale. Principalele caracteristici in functie de care care te poti ghida in alegerea unui astfel de echipament:

Format maxim

Exista pe piata actuala o mare varietate de multifunctionale cu format maxim de hartie, atat A3, cat si A4. In functie de natura documentelor pe care le vei copia si tipari, va trebui sa alegi formatul maxim necesar (copiatoarele cu format maxim A3 permit si utilizarea hartiei de format A4).

Culoare

Imprimare monocrom nu poti printa si copia color, insa este disponibila scanarea color; folosesc consumabile pe o singura culoare – black

Imprimare color – au disponibile toate functiile in modul color; folosesc seturi de consumabile pentru patru culori: magenta, yellow, cyan si black; pot fi setate astfel incat copierea, imprimarea si scanarea sa se faca doar alb negru.

Functii:

Copiere si printare – intr-un singur aparat; nu ai nevoie de un copiator separat; functia de imprimare poate fi realizata prin portul USB sau prin modulul de retea Ethernet

Scanareeste foarte utila in procesul de transfer in format electronic a documentelor tiparite

RADF alimentator automat de documente fata verso sau DSDF – alimentator automat de documente dual scan ( fata verso simultan) din care copiatorul preia colile si le scaneaza fata verso, automat

Unitate duplex permite imprimarea pe ambele fete ale hartiei, caz in care hartia este tiparita automat fata verso

Tavi de alimentare suplimentare – sunt recomandate a fi adaugate structurii standard, atunci cand volumul de lucru este foarte mare si cand se folosesc formate multiple de hartie.

3. Multifunctional monocrom A3 Konica Minolta Bizhub 225i

Bizhub 225i este unul dintre cele mai noi modele i-Series lansate de Konica Minolta, este compact si permite atat formatul de hartie A3, cat si pe cel A4. Este dedicat modului de lucru office si datorita dimensiunilor sale reduse: 60(lungime) x 57(latime) x 46(inaltime), acest copiator monocrom multifunctional are ca prim avantaj faptul ca își poate găsi locul chiar și în birourile mici.

Viteza lui de tiparire si de copiere in format A4 este de 22 pagini pe minut.

In configuratia de baza Bizhub 225i poate fi utilizat ca imprimanta si copiator monocrom si ca scanner color prin portul USB sau Ethernet. Cu ajutorul funcției standard de scanare orice solicitare poate fi ușor îndeplinită prin scanarea informațiilor necesare direct către un memory stick USB in formate de fisier multiple, precum JPEG, TIFF, PDF.

Configuratia standard

Functiile de baza ale lui Bizhub 225icopiator de sine statator, imprimanta si scanner prin portul USB sau Ethernet.

Capacitatea de alimentare cu hartie este de 350 de coli (1 tava cu capacitate de 250 coli + Bypass de 100 coli, ambele concepute pentru hartie cu formate A5–A3 si cu greutate cuprinsa intre 64–157 g/m²).

Din cartusul care contine binecunoscutul toner de foarte buna calitate Simitri HD se pot tipari 12.000 pagini.

Accesorizare optionala

La achizitionarea lui Bizhub 225i, puteti adauga structurii standard, una dintre dotarile optionale: capac simplu sau RADF, unitate duplex, interfata de retea, modul de fax, stand mobil si/sau mai multe tavi de alimentare cu hartie (pentru inca maxim 1.000 coli).

Dupa adaugarea modului de retea, folosind aplicația Mobile Print puteti chiar să imprimați direct de pe Android sau de pe un dispozitiv iOS, folosind rețeaua Wi-Fi a companiei dvs.

Konica Minolta Bizhub 225i – cel mai bun copiator nou A3 compact

Beneficii:

Copiator din cea mai noua gama – i-Series

Copiere, tiparire si scanare intr-un echipament compact – potrivit chiar si pentru un birou mic

Functie de scanare color intuitiva

Vezi cat costa Bizhub 225i.

2. Multifunctional monocrom A3 Konica Minolta Bizhub 308e

Bizhub 308e este un copiator multifunctional monocrom din noua gama Konica Minolta e-Series, care tipareste si copiaza alb negru cu o viteza de 30 pagini pe minut si care poate scana color cu o viteza de pana la 160 imagini pe minut utilizand DSDF.

Si pentru ca dimensiunile acestui model sunt putin mai mari, si anume 73(lungime) x 62(latime) x 78(inaltime) , Bizhub 308e este destinat unei echipe cu un volum mare de lucru, volumul maxim recomandat de catre producator fiind de 150.000 pagini/luna. Timpul de iesire pentru prima pagina copiata/tiparita este de numai 4,8 secunde.

Asemenea tuturor copiatoarelor multifunctionale din gama e-Series, se diferentiaza de modelele mai vechi de copiatoare Konica Minolta, cu o noutate, prin panoul extrem de intuitiv in operabilitate si complet costumizabil, asemenea unui smartphone sau a unei tablete.

Ca si Bizhub 225i, in configuratia lui de baza fiind un copiator multifunctional alb negru, Bizhub 308e poate fi utilizat ca imprimanta monocrom si ca scanner color prin portul de retea Ethernet integrat. Permite, de asemenea, scanarea informațiilor necesare direct către un memory stick USB in formate de fisier multiple, ca JPEG; TIFF; PDF; PDF compact; PDF criptat; XPS; XPS compact; PPTX s.a.

Configuratia standard

In configuratia lui de baza, Bizhub 308e poate imprima alb negru fata verso cu unitatea de duplex cu care este dotat standard si poate scana, atat monocrom cat si color, folosind modulul de retea integrat sau portul USB.

Poti tipari din start volume mai mari de lucru, avand in vedere ca alimentarea standard cu hartie poate fi realizata pana la maxim 1.150 coli (2 tavi cu capacitate de 500 coli fiecare + bypass de 150 coli, toate concepute pentru hartie cu formate A5–SRA3 si cu greutati cuprinse intre 52–256 g/m², respectiv intre 60–300 g/m² pentru bypass).

Cartusul de mare capacitate, cu toner Simitri HD, tipareste/copiaza pana la maxim 25.000 pagini.

Accesorizare optionala

Pe langa structura sa de baza, exista pentru momentul achizitionarii acestui echipament, o lista completa de accesorii optionale, din care poti alege facilitati ca: RADF, capac simplu sau chiar DSDF(citire fata verso la o singura trecere a documentului scanat), modul pentru retea Wi-Fi 802.11b/g/n, modul de fax, stand mobil si/sau mai multe casete de alimentare cu hartie de mare capacitate, de 2.500 coli sau de 3.000 de coli(pentru inca maxim 5.500 coli), diverse module pentru sortare si pentru finisare.

Prin intermediul retelei proprii Wifi puteti tipari direct din dispozitive cu sisteme de operare Android sau iOS. Folosind modulul de conectare a unui kit USB si un suport special, lui Bizhub 308e ii poate fi conectata chiar si o tastatura.

Konica Minolta Bizhub 308e – cel mai bun copiator profesional A3 monocrom

Beneficii:

Multifunctional solid si fiabil, cu viteza buna de copiere, tiparire si scanare

Operabilitate intuitiva pentru toate functiile

Accesorizat corespunzator – solutia perfecta pentru monocrom a companiei tale

Vezi cat costa Bizhub 308e.

 

1. Multifunctional color A3 Konica Minolta Bizhub C250i

Echipamentul multifunctional laser color, Bizhub C250i, aparut recent pe piata de copiatoare noi color, este un copiator solid, cu o buna viteza de tiparire si copiere de 25 pagini pe minut si cu o viteza de scanare de pana la 200 de originale pe minut.

Konica Minolta Bizhub C250i este foarte simplu de operat si poate fi considerat el insusi un centru integrat de management. El ofera, prin multifunctionalitatea lui, o solutie de rezolvare multilaterala a problemelor de tiparire, copiere si scanare, atat monocrom cat si color, dintr-un intreg departament, dintr-o companie mare sau chiar dintr-un centru de copiere.

Pentru a creste productivitatea, simultan cu reducerea consumului de energie, Bizhub C250i beneficiaza de un timp de iesire a primei copii de numai 5,2 secunde.

Configuratia standard

In dotarile configuratiei standard a lui Bizhub C250i color, ca si copiator, imprimanta si scanner de retea, regasim si doua casete de alimentare cu hartie, cu capacitate de 500 coli fiecare si bypass-ul, binecunoscuta tava externa, cu o capacitate de 150 coli (in total 1.150 coli), toate concepute pentru hartie cu formate A5–SRA3 si cu greutati cuprinse intre 52–256 g/m², respectiv intre 60–300 g/m² pentru bypass).

El continua implementarile de la Konica Minolta pentru o calitate ireprosabila a tiparului , cu copii si imprimari color de neegalat pe piata actuala. Utilizandu-i functia de imprimare, paginile tiparite la o rezolutie maxima de 1200 x 1200 dpi reproduc fidel diagramele si grafica, fotografiile si culorile corporative, cu o precizie de invidiat.

Modulul duplex pentru tiparire fata verso, care echipeaza configuratia de baza a acestui multifunctional color, ajuta la reducerea costurilor pentru hartie.

Dimensiunile configuratiei standard ale lui Bizhub C250i sunt de :73(lungime) x 62(latime) x 78(inaltime).

Funcţia inteligentă de scanare către USB oferă utilizatorilor flexibilitate şi un sprijin atractiv, permiţând economisirea timpului prin scanarea documentelor direct către medii USB fără a necesita utilizarea unui calculator.

Accesorizare optionala

Bizhub C250i este proiectat pentru a fi simplu, convenabil și sigur. Noua serie “i” oferă o interfață de utilizator complet nouă, prin intermediul unui meniu cu aspect simplu și intuitiv, datorat ecranului color de 22 de cm, touchscreen, ce ofera aplicatii similare echipamentelor smart disponibile in prezent.

Ca si copiator multifunctional color el foloseste patru culori separate pentru cartusele de toner: magenta, yellow, cyan si black; totusi capacitatile cartuselor de toner sunt apreciabile, dintr-un cartus negru, ca si din fiecare cartuse de toner color, tiparindu-se cate 28.000 pagini.

Exploatarea unui astfel de echipament pare oarecum costisitoare fata de costurile exploatarii unui multifunctional alb negru. Insa, in afara de toner-ele de mare capacitate, durata de viata a unitatilor de imagine ajunge pana la 170.000 pagini pentru alb negru si pana la 65.000 pagini/culoare, pentru magenta, yellow si cyan. Pentru developing unit-uri durata de viata ajunge chiar pana la 1.000 000 pagini pentru fiecare culoare.

Rapiditatea si eficienta lui pot fi sporite prin alegerea unuia dintre accesoriile optionale oferite de catre producator: capac simplu, RADF sau DSDF(citire fata verso la o singura trecere a documentului scanat), modul pentru retea Wi-Fi 802.11b/g/n, modul de fax, stand mobil si/sau mai multe casete de alimentare cu hartie de mare capacitate, de 2.500 coli sau de 3.000 de coli(pentru inca maxim 5.500 coli), diverse module pentru sortare si pentru finisare.

Konica Minolta Bizhub C250i – cel mai bun copiator profesional color

Beneficii:

Printuri cu rezolutie foarte buna si in culori vii

Functii de copiere si scanare intuitive si rapide

Conectivitate la indemana si usor de accesat

Vezi cat costa Bizhub C250i.

In cazul in care va doriti cel mai bun copiator, dar valoarea de achizitie a unuia nou va depaseste bugetul, va puteti gandi si la varianta de a achizitiona un copiator multifunctional reconditionat sau de a inchiria unul. Arunca o privire la Copiatoare Multifunctionale Second Hand sau cere o oferta de inchiriere copiator. Inchirierea unui copiator iti permite sa beneficiezi de toate aceste facilitati la un pret lunar modic si in plus vei scapa de orice grija cu privire la consumabile si mentenanta.

Back to list

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.