Blog

7 lucruri pe care trebuie să le știi înainte de a cumpăra un copiator multifunctional second hand reconditionat

7 lucruri pe care trebuie să le știi înainte de a cumpăra un copiator multifunctional second hand reconditionat

Daca v-ati propus să cumpărați un astfel de copiator multifunctional second hand, atunci trebuie să știți câteva lucruri. Aceste lucruri vă vor ajuta să faceti o achizite rentabila, pentru un copiator care să funcționeze mult timp și să producă copii si printuri de buna calitate. 

1. Provenienta copiatorului

Dacă doriți să cumpărați un copiator second hand, trebuie să aflati ce provenienta are acesta. Intrebati furnizorul intern care este tara de provenienta a celui pe care l-ati ales. Ideal ar fi daca multifunctionalele ar proveni din stocuri de echipamente preluate preponderent din contracte de leasing, care nu au fost utilizate mult timp si care sunt perfect functionale (cele din tarile vestice ca Germania si Austria au o calitate net superioara ).

2. Marca, modelul si generatia din care face parte copiatorul ales

Alte cateva aspecte care trebuie stabilite despre multifunctionalul reconditionat sunt marca și modelul acestuia, pe care trebuie să le aflati de la furnizor; este bine sa stiti, de asemenea, din ce generatie face parte, mai noua sau mai veche. Durata totala de viață a unui copiator este de un anumit număr de ani, in functie de model, de performante si de corectitudinea cu care este utilizat si intretinut, perioada in care consumabilele ca toner, unitati de imagine, cilindri etc se pot schimba totusi atunci cand se uzeaza, prelungindu-i anii de functionare in conditii bune. Dar, in mod clar, cu cat multifunctionalul face parte dintr-o generatie mai veche are sanse să mai poata fi folosit mai putin in timp.

3. Disponibilitatea furnizarii consumabilelor si a pieselor de schimb

Este bine cunoscut faptul ca inlocuirea la timp a consumabilelor uzuale duce la o crestere cu pana la 50% a duratei de viata a echipamentului. Un aspect important devine ca, atunci cand cumparati un copiator multifunctional second hand reconditionat, sa va asigurati ca pentru acesta veti gasi pe piata consumabilele ce vor trebui schimbate din cand in cand, in functie de uzura acestora, la preturi rezonabile, pe care sa vi le permiteti ulterior, pe timpul utilizarii acestuia.

4. Cine a facut reconditionarea si in ce mod a decurs acest proces

Dacă doriți să cumpărați un copiator recondiționat, va trebui să știți inainte de cumparare daca firma de la care il achizitionati dispune de tehnicieni profesionisti cu experienta in domeniu. Daca personalul furnizorului este specializat pentru copiatoare veti sti in mod sigur ca multifunctionalul ales a parcurs in mod corect toate etapele procedurii de reconditionare. Veti fi de asemenea incredintat ca foaia de test, atat pentru copie cat si pentru print a acestuia, este reprezentarea fidela a bunei functionari

5. Garantie

Este foarte important ca, pentru multifunctionalul ales, sa beneficiati de garantie, oferita de catre furnizorul acestuia. De asemenea, daca furnizorul este specializat pe marca si pe produsele pe care le comercializeaza, cu siguranta veti gasi tot acolo toate serviciile de intretinere si de service, in garantie si postgarantie si, de asemenea, consumabilele si piesele necesare ulterior pe tot parcursul utilizarii acestor multifunctionale.

6. Inchiriere înainte de cumpărare?

Da, aceasta este o modalitate foarte bună de a va acorda putin timp pana decideti cumpararea unui copiator multifunctional second hand; optiunea de inchiriere a acestuia inainte de cumparare, este modul in care va puteti incredinta de starea buna declarata a copiatorului. In acelasi timp, optiunea de inchiriere va va oferi o buna ocazie sa va convingeti daca multifunctionalul ales este chiar echipamentul care se va potrivi cu nevoile dvs.

7. Compararea pretului si a performantelor cu ale unui echipament nou

V-ati decis să cumpărați un copiator second hand?  Totusi, ati constatat ca modelele noi au caracteristici si functii suplimentare, performante mai mari, provenite din cele mai noi tehnologii de pe piata, dar au si un pret cu mult mai mare. Pe de alta parte multifunctionalele vandute ca reconditionate au caracteristici putin mai reduse fata de cele ale celor noi. Dar, in ultimii ani, pe piata echipamentelor second-hand au patruns foarte multe modele din generatii noi, atat monocrom cat si color, cu o multitudine de functii si dotari, cu performante si cu viteze de lucru mari, care pot asigura buna desfasurare a activitatii chiar si unei firme medii, cu volum mare de printuri, de copii si de scanari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *