Blog

Xerox sau copiator?

xerox sau copiator

Xerox sau copiator? Cum este corect?

Când vine vorba de copierea documentelor, există două cuvinte care sunt adesea folosite în mod interschimbabil: xerox și copiator. Dar sunt aceste două cuvinte cu adevărat sinonime? Sau există diferențe semnificative între ele?

În primul rând, să clarificăm un lucru: Xerox este de fapt o marcă înregistrată a companiei Xerox Corporation. În anii 1950, Xerox a lansat primul copiator comercializat cu succes, ceea ce a dus la popularizarea termenului “xerox” ca sinonim pentru copiator.

Cu toate acestea, există o diferență subtilă între cele două cuvinte. Copiatorul este un dispozitiv care face copii ale documentelor prin intermediul tehnologiei de imprimare. Pe de altă parte, Xerox este o companie care produce echipamente de birou, inclusiv copiatoare.

În general, termenul “xerox” este folosit pentru a se referi la orice copiator, indiferent de producător. Cu toate acestea, unii oameni preferă să folosească termenul “copiator” pentru a evita confuzia și pentru a fi mai precis în ceea ce privește tipul de dispozitiv.

Cuvântul “xerox” este prezent in dex, cu următoarea definiție:
XÉROX®, xeroxuri, s. n. Aparat de reprodus și de multiplicat, bazat pe xerografie. Prin restricție. Copie obținută cu un astfel de aparat.

În concluzie, atât xerox-ul cât și copiatorul sunt dispozitive care fac copii ale documentelor. Cu toate acestea, există o diferență subtilă între cele două cuvinte și este important să știți că Xerox este de fapt o marcă înregistrată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *